Kürtőskalács muffin recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 20 dkg finomliszt
- 0,5 csomag sütőpor
- csipet só
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 15 dkg cukor
- 75 ml napraforgó olaj
- 175 ml tej
Tetejére:
- kevés olvasztott vaj
- vaníliás cukor
- fahéjas cukor
- kókuszreszelék…., ki mit szeret
Elkészítése:
Egy tálban keverjük habosra a tojást, a cukrot és az olajat, végül adjuk hozzá a tejet és keverjük homogénné.
Dolgozzuk hozzá a lisztet, sütőport és a sót. A massza szinte folyós lesz, maradhatnak benne csomócskák is, ennek ellenére ne kevergessük sokáig!
Kanalazzuk bele a muffinpapírokkal bélelt formába a masszát.
200 fokra melegített sütőben aranybarnára sütjük kb 20 perc alatt.
Kevés hűlési idő után a tetejüket megkenjük olvasztott vajjal, majd beleforgatjuk a fahéjas-cukros keverékbe.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









