Kelt rózsa muffin recept
Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 10 dkg margarin vagy vaj
- 5 evőkanál cukor
- 2,5 dl tej
- 2,5 dkg élesztő
- 1 evőkanál méz
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - csipetnyi só
- lekvár
Elkészítése:
A langyos tejben kevés cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot és tésztát gyúrunk, amit alaposan bedagasztunk. Letakarva duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát kissé átgyúrjuk, majd kb 3 mm vastagra nyújtjuk. Köröket szaggatunk a tésztából, nagyjából 10-12 cm átmérőjűeket.
1 rózsához 4 korongot szúrtam ki. Közepére tesszük az ízlés szerinti lekvárt és félbe hajtjuk. Egymás mellé illesztjük a 4 félholdat és feltekerjük.
Olajjal kikent muffin formába tesszük és megsütjük 200 fokon.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »









