Kelt rózsa muffin recept

Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 10 dkg margarin vagy vaj
- 5 evőkanál cukor
- 2,5 dl tej
- 2,5 dkg élesztő
- 1 evőkanál méz
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csipetnyi só
- lekvár
Elkészítése:
A langyos tejben kevés cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot és tésztát gyúrunk, amit alaposan bedagasztunk. Letakarva duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát kissé átgyúrjuk, majd kb 3 mm vastagra nyújtjuk. Köröket szaggatunk a tésztából, nagyjából 10-12 cm átmérőjűeket.
1 rózsához 4 korongot szúrtam ki. Közepére tesszük az ízlés szerinti lekvárt és félbe hajtjuk. Egymás mellé illesztjük a 4 félholdat és feltekerjük.
Olajjal kikent muffin formába tesszük és megsütjük 200 fokon.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »