Kelt rózsa muffin recept

Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 10 dkg margarin vagy vaj
- 5 evőkanál cukor
- 2,5 dl tej
- 2,5 dkg élesztő
- 1 evőkanál méz
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csipetnyi só
- lekvár
Elkészítése:
A langyos tejben kevés cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot és tésztát gyúrunk, amit alaposan bedagasztunk. Letakarva duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát kissé átgyúrjuk, majd kb 3 mm vastagra nyújtjuk. Köröket szaggatunk a tésztából, nagyjából 10-12 cm átmérőjűeket.
1 rózsához 4 korongot szúrtam ki. Közepére tesszük az ízlés szerinti lekvárt és félbe hajtjuk. Egymás mellé illesztjük a 4 félholdat és feltekerjük.
Olajjal kikent muffin formába tesszük és megsütjük 200 fokon.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »