Kelt rózsa muffin recept

Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 10 dkg margarin vagy vaj
- 5 evőkanál cukor
- 2,5 dl tej
- 2,5 dkg élesztő
- 1 evőkanál méz
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csipetnyi só
- lekvár
Elkészítése:
A langyos tejben kevés cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot és tésztát gyúrunk, amit alaposan bedagasztunk. Letakarva duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát kissé átgyúrjuk, majd kb 3 mm vastagra nyújtjuk. Köröket szaggatunk a tésztából, nagyjából 10-12 cm átmérőjűeket.
1 rózsához 4 korongot szúrtam ki. Közepére tesszük az ízlés szerinti lekvárt és félbe hajtjuk. Egymás mellé illesztjük a 4 félholdat és feltekerjük.
Olajjal kikent muffin formába tesszük és megsütjük 200 fokon.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »