Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gluténmentes kókuszos-csokis muffin recept

Gluténmentes kókuszos-csokis muffin
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 csésze quinoa liszt
    • 1 csésze hajdina liszt
    • 1 csésze datolyacukor (teljes értékű nádcukrot is használhatsz helyette)
    • 3 ek lenmagliszt
    • 3 tk sütőpor
    • 1 tk szódabikarbóna
    • 1/4 tk vanília
    • 1/3 csésze kókuszolaj
    • 4 ek kakaó (cukrozatlan jó minőségű)
    • 1/2 csésze kókuszreszelék
    • 1,5 csésze víz

    Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj!

    Elkészítése:

    Egy tálban keverd össze a liszteket, sütőport, szódabikarbónát, fűszereket, kakaót. Majd keverd hozzá a kókuszreszeléket és a kókuszzsírt. Majd végül a vizet adagold apránként és figyeld a tésztád állagát. Az egészet keverd gyorsan össze.

    Majd egy muffin formába (ha szükséges tegyél bele muffin papírt -12 muffin lesz ebből a mennyiségből) adagold bele a tésztát. Tedd 180°C fokra előmelegített sütőbe és süsd készre. (kb. 20-25p)

    Tipp:

    Nem szeretem a nagyon édes dolgokat. Igazából ez a muffin is cukormentes – mert csak datolyacukrot használtam hozzá, ami valójában aszalt datolya őrölve. Ez a muffin nekem nagyon nagy kedvenc lett, mert a hajdina liszt és quinoa liszt jellegzetes íze a kakaóval számomra nagyon ízletes eredményt adott:) Kávé és keserű csokoládé kedvelőknél ez a muffin előnyben:)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá