Gluténmentes kókuszos-csokis muffin recept
Hozzávalók:
- 1 csésze quinoa liszt
- 1 csésze hajdina liszt
- 1 csésze datolyacukor (teljes értékű nádcukrot is használhatsz helyette)
- 3 ek lenmagliszt
- 3 tk sütőpor
- 1 tk szódabikarbóna
- 1/4 tk vanília
- 1/3 csésze kókuszolaj
- 4 ek kakaó (cukrozatlan jó minőségű)
- 1/2 csésze kókuszreszelék
- 1,5 csésze víz
Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj!
Elkészítése:
Egy tálban keverd össze a liszteket, sütőport, szódabikarbónát, fűszereket, kakaót. Majd keverd hozzá a kókuszreszeléket és a kókuszzsírt. Majd végül a vizet adagold apránként és figyeld a tésztád állagát. Az egészet keverd gyorsan össze.
Majd egy muffin formába (ha szükséges tegyél bele muffin papírt -12 muffin lesz ebből a mennyiségből) adagold bele a tésztát. Tedd 180°C fokra előmelegített sütőbe és süsd készre. (kb. 20-25p)
Tipp:
Nem szeretem a nagyon édes dolgokat. Igazából ez a muffin is cukormentes – mert csak datolyacukrot használtam hozzá, ami valójában aszalt datolya őrölve. Ez a muffin nekem nagyon nagy kedvenc lett, mert a hajdina liszt és quinoa liszt jellegzetes íze a kakaóval számomra nagyon ízletes eredményt adott:) Kávé és keserű csokoládé kedvelőknél ez a muffin előnyben:)