Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gesztenyés muffin recept

Gesztenyés muffin
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 250 g cukrozott gesztenyepüré
    • 1 ek lágy vaj/margarin
    • 400 g finomliszt
    • 1 cs sütőpor
    • 1 csipet só
    • 100 g porcukor (+ a szóráshoz is)
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1,2 dl olaj
    • 2,5 dl tej
    • citrom reszelt héja

    Elkészítése:
    A gesztenyemasszát szobahőmérsékleten hagyjuk felengedni (kb 2 óra) majd kb 12 db kockára vágjuk és golyókká formáljuk őket. Egy 12 részes muffinformát kivajazunk vagy kibélelünk kettesével egymásba illesztett papírtálkákkal. Összekeverjük a lisztet, a sütőport, a sót, a porcukrot és a vaníliás cukrot. A tojást kissé felverjük, hozzáadjuk az olajat, a tejet, a reszelt citromhéjat, végül az egészbe belekeverjük a lisztet és jól összedolgozzuk őket. A formák aljára szedünk 1-1 ek masszát, belenyomkodunk 1-1 gesztenyegolyót, majd a tetejére simítjuk a maradék masszát.
    Előmelegített sütőben, 200 fokon 20-25 percig, vagy tűpróbáig sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá