Francia reggeli muffin recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók 12 darabhoz:
- 10 dkg margarin
- 12 dkg cukor
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 18 dkg liszt
- 2 mk sütőpor
- 1 csipet só
- 1 mk reszelt szerecsendió vagy őrölt fahéj
- 2 dl tej
- 5 dkg cukor
- 1 mk fahéj
- 5 dkg margarin (olvasztott)
Elkészítése:
A margarint megolvasztjuk, majd a cukorral és a tojással habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a sót, a szerecsendiót, és végül a tejet.
A tésztát papírkapszlival bélelt muffinformába vagy szilikon muffinsütőformába kanalazzuk a forma kétharmadáig, majd 180 fokra előmelegített sütőben 20-22 perc alatt készre sütjük.
A cukrot és a fahéjat összekeverjük. A muffinokat kivesszük a sütőformából, és még melegen az olvasztott margarinba, majd a fahéjas cukorba mártjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »









