Francia reggeli muffin

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Francia reggeli muffin

Hozzávalók 12 darabhoz:

  • 10 dkg margarin
  • 12 dkg cukor
  • 1 db tojás
  • 18 dkg liszt
  • 2 mk sütőpor
  • 1 csipet só
  • 1 mk reszelt szerecsendió vagy őrölt fahéj
  • 2 dl tej
  • 5 dkg cukor
  • 1 mk fahéj
  • 5 dkg margarin (olvasztott)

Elkészítése:

A margarint megolvasztjuk, majd a cukorral és a tojással habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a sót, a szerecsendiót, és végül a tejet.

A tésztát papírkapszlival bélelt muffinformába vagy szilikon muffinsütőformába kanalazzuk a forma kétharmadáig, majd 180 fokra előmelegített sütőben 20-22 perc alatt készre sütjük.

A cukrot és a fahéjat összekeverjük. A muffinokat kivesszük a sütőformából, és még melegen az olvasztott margarinba, majd a fahéjas cukorba mártjuk.