Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Feketeszedres muffin recept

Feketeszedres muffin
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 15 dkg vaj
    • 15 dkg porcukor
    • csipet só
    • 10 dkg marcipán massza
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg liszt
    • 2 teáskanál sütőpor
    • 4 evőkanál tej
    • 25 dkg szeder
    • 4 dkg fenyőmag
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1 citrom reszelt héja
    • szeder

    A szóráshoz:

    • porcukor

    Elkészítése:

    A robotgépünk táljába kimérjük a vajat, a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojást, a marcipán masszát, majd a gép keverőkanalával jól kikeverjük. Kimérjük a lisztet, a sütőport, hozzáöntjük a korábban kikevert masszához, és sima krémmé keverjük kb 15 perc alatt.

    Amint elkészült habkártyával kiszedjük, és kanállal kimérjük az előre odakészített, papírral kibélelt muffin formákba. Szederrel kirakjuk a tetejét, és a fenyőmaggal megszórjuk.

    Előmelegített sütőben 180 fokon 15 perc alatt készre sütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.

    Tipp:

    Nagyon finom a tésztája a marcipántól és persze a friss gyümölcs zamatától.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá