Feketeszedres muffin

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • csipet só
  • 10 dkg marcipán massza
  • 2 tojás
  • 20 dkg liszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 4 evőkanál tej
  • 25 dkg szeder
  • 4 dkg fenyőmag
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • szeder

A szóráshoz:

  • porcukor

Elkészítése:

A robotgépünk táljába kimérjük a vajat, a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojást, a marcipán masszát, majd a gép keverőkanalával jól kikeverjük. Kimérjük a lisztet, a sütőport, hozzáöntjük a korábban kikevert masszához, és sima krémmé keverjük kb 15 perc alatt.

Amint elkészült habkártyával kiszedjük, és kanállal kimérjük az előre odakészített, papírral kibélelt muffin formákba. Szederrel kirakjuk a tetejét, és a fenyőmaggal megszórjuk.

Előmelegített sütőben 180 fokon 15 perc alatt készre sütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.

Tipp:

Nagyon finom a tésztája a marcipántól és persze a friss gyümölcs zamatától.