Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fekete erdő muffin recept

Fekete erdő muffin
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók 12-14 darabhoz:

    • 20 dkg liszt
    • 15 dkg porcukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 5 dkg kakaópor (cukrozatlan)
    • 1 cs sütőpor
    • 1/2 mk szódabikarbóna
    • 5 dkg csokoládé (70%-os)
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg vaj
    • 5 dkg tejföl
    • 1 dl habtejszín
    • 20 dkg meggy (cukrozott)

    Díszítéshez:

    • habtejszín
    • meggy szemek
    • reszelt csoki

    Elkészítése:

    A csokoládét vágjuk fel apróra. Az előzőleg lecukrozott meggyet (vagy meggybefőttet) alaposan csepegtessük le, majd szintén vágjuk kisebb darabokra.

    A lisztet keverjük össze a porcukorral, a vaníliás cukorral, a kakaóval, az apróra vágott csokoládéval, a sütőporral, és a szódabikarbónával.

    A vajat olvasszuk fel, majd hűtsük vissza. Ezután adjuk hozzá az egész tojást, a tejfölt és a tejszínt, majd keverjük alaposan össze.

    Ezután öntsük hozzá a lisztes keverékhez és szintén keverjük össze. Végül adjuk hozzá a kisebb darabokra vágott meggyet, majd óvatosan forgassuk össze.

    A muffin formát béleljük ki szilikonos vagy papír kapszlival, majd kanalazzuk bele az elkészült masszát (én fagyis kanállal rakom a formába, mert szerintem úgy a legegyszerűbb).

    Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 25-30 perc alatt süssük készre (én légkeverésnél 160 fokon, 25 percig sütöttem).

    A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában, majd helyezzük rácsra és hűtsük ki teljesen.

    Ameddig a muffin sül, ízlés szerint verjük fel habbá a habtejszínt, majd tálalásig tegyük be a hűtőbe.

    Tálalás előtt kanalazzuk a tejszínhabot a muffinra, majd díszítsük egy-egy szem meggyel és reszeljünk rá csokoládét. Ízlés szerint olvasztott csokoládét is csorgathatunk a tetejére.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá