Fekete erdő muffin recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók 12-14 darabhoz:
- 20 dkg liszt
- 15 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 5 dkg kakaópor (cukrozatlan)
- 1 cs sütőpor
- 1/2 mk szódabikarbóna
- 5 dkg csokoládé (70%-os)
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg vaj
- 5 dkg tejföl
- 1 dl habtejszín
- 20 dkg meggy (cukrozott)
Díszítéshez:
- habtejszín
- meggy szemek
- reszelt csoki
Elkészítése:
A csokoládét vágjuk fel apróra. Az előzőleg lecukrozott meggyet (vagy meggybefőttet) alaposan csepegtessük le, majd szintén vágjuk kisebb darabokra.
A lisztet keverjük össze a porcukorral, a vaníliás cukorral, a kakaóval, az apróra vágott csokoládéval, a sütőporral, és a szódabikarbónával.
A vajat olvasszuk fel, majd hűtsük vissza. Ezután adjuk hozzá az egész tojást, a tejfölt és a tejszínt, majd keverjük alaposan össze.
Ezután öntsük hozzá a lisztes keverékhez és szintén keverjük össze. Végül adjuk hozzá a kisebb darabokra vágott meggyet, majd óvatosan forgassuk össze.
A muffin formát béleljük ki szilikonos vagy papír kapszlival, majd kanalazzuk bele az elkészült masszát (én fagyis kanállal rakom a formába, mert szerintem úgy a legegyszerűbb).
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 25-30 perc alatt süssük készre (én légkeverésnél 160 fokon, 25 percig sütöttem).
A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában, majd helyezzük rácsra és hűtsük ki teljesen.
Ameddig a muffin sül, ízlés szerint verjük fel habbá a habtejszínt, majd tálalásig tegyük be a hűtőbe.
Tálalás előtt kanalazzuk a tejszínhabot a muffinra, majd díszítsük egy-egy szem meggyel és reszeljünk rá csokoládét. Ízlés szerint olvasztott csokoládét is csorgathatunk a tetejére.