Fekete erdő muffin

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Fekete erdő muffin

Hozzávalók 12-14 darabhoz:

  • 20 dkg liszt
  • 15 dkg porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 5 dkg kakaópor (cukrozatlan)
  • 1 cs sütőpor
  • 1/2 mk szódabikarbóna
  • 5 dkg csokoládé (70%-os)
  • 2 tojás
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg tejföl
  • 1 dl habtejszín
  • 20 dkg meggy (cukrozott)

Díszítéshez:

  • habtejszín
  • meggy szemek
  • reszelt csoki

Elkészítése:

A csokoládét vágjuk fel apróra. Az előzőleg lecukrozott meggyet (vagy meggybefőttet) alaposan csepegtessük le, majd szintén vágjuk kisebb darabokra.

A lisztet keverjük össze a porcukorral, a vaníliás cukorral, a kakaóval, az apróra vágott csokoládéval, a sütőporral, és a szódabikarbónával.

A vajat olvasszuk fel, majd hűtsük vissza. Ezután adjuk hozzá az egész tojást, a tejfölt és a tejszínt, majd keverjük alaposan össze.

Ezután öntsük hozzá a lisztes keverékhez és szintén keverjük össze. Végül adjuk hozzá a kisebb darabokra vágott meggyet, majd óvatosan forgassuk össze.

A muffin formát béleljük ki szilikonos vagy papír kapszlival, majd kanalazzuk bele az elkészült masszát (én fagyis kanállal rakom a formába, mert szerintem úgy a legegyszerűbb).

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 25-30 perc alatt süssük készre (én légkeverésnél 160 fokon, 25 percig sütöttem).

A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában, majd helyezzük rácsra és hűtsük ki teljesen.

Ameddig a muffin sül, ízlés szerint verjük fel habbá a habtejszínt, majd tálalásig tegyük be a hűtőbe.

Tálalás előtt kanalazzuk a tejszínhabot a muffinra, majd díszítsük egy-egy szem meggyel és reszeljünk rá csokoládét. Ízlés szerint olvasztott csokoládét is csorgathatunk a tetejére.