Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fahéjas muffin recept

Fahéjas muffin
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    12 db-hoz
    A tésztához:

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 12 dkg vaj
    • 25 dkg liszt
    • 1 csomag sütőpor
    • 14 dkg barna cukor
    • csipet só
    • 2 kávéskanál őrölt fahéj
    • 1 mokkáskanál őrölt gyömbér (elhagyható)
    • 2,4 dl főzőtejszín
    • vaj a muffin forma kikenéséhez

    Tetejére:

    • 2 kávéskanál őrölt fahéj
    • 10 dkg durvára vágott dió vagy mogyoró

    Elkészítése:

    A tojást a puha vajjal fél perc alatt kikeverjük. A lisztet a sütőporral, a cukorral, a sóval, a fahéjjal és a gyömbérrel (ha használunk) összeforgatjuk. Az előzőekhez adjuk kanalanként, felváltva a tejszínnel.

    A muffin sütő mélyedéseit vajjal kikenjük, de az is jó ha papírkosárkákkal kibéleljük. A tésztával háromnegyedig megtöltjük. Majd a fahéjjal összekevert dióval vagy mogyoróval behintjük és kissé a tésztába nyomkodjuk.

    Előmelegített sütőben, 190 fokon alsó-felső sütéssel 20-25 percig sütjük. Ha kész kivesszük, rácsra tesszük és 10-15 percig még a formában hagyjuk.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá