Fahéjas muffin

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
12 db-hoz
A tésztához:

  • 2 tojás
  • 12 dkg vaj
  • 25 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 14 dkg barna cukor
  • csipet só
  • 2 kávéskanál őrölt fahéj
  • 1 mokkáskanál őrölt gyömbér (elhagyható)
  • 2,4 dl főzőtejszín
  • vaj a muffin forma kikenéséhez

Tetejére:

  • 2 kávéskanál őrölt fahéj
  • 10 dkg durvára vágott dió vagy mogyoró

Elkészítése:

A tojást a puha vajjal fél perc alatt kikeverjük. A lisztet a sütőporral, a cukorral, a sóval, a fahéjjal és a gyömbérrel (ha használunk) összeforgatjuk. Az előzőekhez adjuk kanalanként, felváltva a tejszínnel.

A muffin sütő mélyedéseit vajjal kikenjük, de az is jó ha papírkosárkákkal kibéleljük. A tésztával háromnegyedig megtöltjük. Majd a fahéjjal összekevert dióval vagy mogyoróval behintjük és kissé a tésztába nyomkodjuk.

Előmelegített sütőben, 190 fokon alsó-felső sütéssel 20-25 percig sütjük. Ha kész kivesszük, rácsra tesszük és 10-15 percig még a formában hagyjuk.