Epres-pudingos muffin recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Tésztához: a mérce 2 dl-es pohár
- 2 pohár liszt
- fél pohár tej
- fél pohár étolaj
- fél pohár cukor
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 cs vaníliás cukor
- 1 cs sütőpor
Krémhez:
- 1 cs vanília ízű pudingpor
- 4,5 dl tej
- 2 evőkanál cukor
- 12 szem eper a tésztába + a díszítéshez
Elkészítése:
Először a krémet készítjük el, hogy hűljön, amíg sül a tészta. A pudingport a cukorral és a tejjel összekeverjük és folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük. Langyosra hűtjük.
A tésztához alapanyagait csomómentesre összedolgozzuk. A muffin formát margarinnal kikenjük vagy muffin papírt teszünk bele.
A massza felét a formába adagoljuk, majd 1-1 teáskanál pudingot teszünk a tésztákra, majd egy eperszemet nyomunk a közepébe és erre jön a tészta másik fele.
20-25 perc alatt készre sütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.