Diós-lekváros muffin recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók 12 db muffinhoz:
- 10 dkg darált dió
- 20 dkg liszt
- 15 dkg margarin
- 1,5 dl tej
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 cs sütőpor
- csipet só
- 12 tk lekvár
Elkészítése:
A porcukorhoz adjuk hozzá a vaníliás cukrot, az egész tojást, a reszelt citromhéjat és keverjük jó habosra.
Ezután keverjük hozzá a puha margarint, majd a tejet is.
A liszthez adjuk hozzá a sütőport, a darált diót, egy csipet sót, majd forgassuk, keverjük alaposan össze.
Ezután öntsük a cukros-margarinos-tojásos keverékhez és egy egy fakanállal alaposan keverjük össze.
A muffin formát béleljük ki papírral vagy szilikon formával, majd félig töltsük meg a masszával.
Ezután mindegyik közepére tegyünk egy teáskanál ízlés szerinti lekvárt, majd kanalazzuk rá a maradék masszát.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 20-25 perc alatt süssük készre (én légkeverésnél 160 fokon, 20 percig sütöttem).
A sütőből kivéve, hagyjuk pár percig a formában, majd helyezzük rácsra és hűtsük ki teljesen.
Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, majd úgy kínáljuk. A muffin tésztája légiesen könnyű, a lekvártól pedig jó szaftos. Ízlés szerint bármilyen lekvárt használhatunk, én pl cseresznyelekvárt kanalaztam a nyers tészta közepébe.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »