Diós-lekváros muffin recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók 12 db muffinhoz:
- 10 dkg darált dió
- 20 dkg liszt
- 15 dkg margarin
- 1,5 dl tej
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 cs sütőpor
- csipet só
- 12 tk lekvár
Elkészítése:
A porcukorhoz adjuk hozzá a vaníliás cukrot, az egész tojást, a reszelt citromhéjat és keverjük jó habosra.
Ezután keverjük hozzá a puha margarint, majd a tejet is.
A liszthez adjuk hozzá a sütőport, a darált diót, egy csipet sót, majd forgassuk, keverjük alaposan össze.
Ezután öntsük a cukros-margarinos-tojásos keverékhez és egy egy fakanállal alaposan keverjük össze.
A muffin formát béleljük ki papírral vagy szilikon formával, majd félig töltsük meg a masszával.
Ezután mindegyik közepére tegyünk egy teáskanál ízlés szerinti lekvárt, majd kanalazzuk rá a maradék masszát.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 20-25 perc alatt süssük készre (én légkeverésnél 160 fokon, 20 percig sütöttem).
A sütőből kivéve, hagyjuk pár percig a formában, majd helyezzük rácsra és hűtsük ki teljesen.
Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, majd úgy kínáljuk. A muffin tésztája légiesen könnyű, a lekvártól pedig jó szaftos. Ízlés szerint bármilyen lekvárt használhatunk, én pl cseresznyelekvárt kanalaztam a nyers tészta közepébe.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »