Diós-lekváros muffin recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók 12 db muffinhoz:
- 10 dkg darált dió
- 20 dkg liszt
- 15 dkg margarin
- 1,5 dl tej
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 cs sütőpor
- csipet só
- 12 tk lekvár
Elkészítése:
A porcukorhoz adjuk hozzá a vaníliás cukrot, az egész tojást, a reszelt citromhéjat és keverjük jó habosra.
Ezután keverjük hozzá a puha margarint, majd a tejet is.
A liszthez adjuk hozzá a sütőport, a darált diót, egy csipet sót, majd forgassuk, keverjük alaposan össze.
Ezután öntsük a cukros-margarinos-tojásos keverékhez és egy egy fakanállal alaposan keverjük össze.
A muffin formát béleljük ki papírral vagy szilikon formával, majd félig töltsük meg a masszával.
Ezután mindegyik közepére tegyünk egy teáskanál ízlés szerinti lekvárt, majd kanalazzuk rá a maradék masszát.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 20-25 perc alatt süssük készre (én légkeverésnél 160 fokon, 20 percig sütöttem).
A sütőből kivéve, hagyjuk pár percig a formában, majd helyezzük rácsra és hűtsük ki teljesen.
Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, majd úgy kínáljuk. A muffin tésztája légiesen könnyű, a lekvártól pedig jó szaftos. Ízlés szerint bármilyen lekvárt használhatunk, én pl cseresznyelekvárt kanalaztam a nyers tészta közepébe.