Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diós-aszalt gyümölcsös muffin recept

Diós-aszalt gyümölcsös muffin
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 20 dkg liszt
    • 12 dkg porcukor
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 1 tk mézes fűszerkeverék
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 dl étolaj
    • 2 dl tejföl
    • 1 csomag sütőpor
    • 5 dkg darabolt dió
    • 5 dkg aszalt sárgabarack
    • 5 dkg aszalt áfonya
    • reszelt narancs és citromhéj

    Elkészítése:

    A diót és az aszalt sárgabarackot vágjuk fel apró darabokra.

    A lisztet keverjük össze a porcukorral, a vaníliás cukorral, a fűszerkeverékkel, a reszelt narancs és citromhéjjal és a sütőporral.

    A tejfölt keverjük simára az egész tojásokkal és az olajjal, majd öntsük hozzá a lisztes keverékhez. Ezután nagyjából keverjük össze, és adjuk hozzá a feldarabolt diót, sárgabarackot és áfonyát, majd keverjük alaposan össze.

    A muffin formát béleljük ki papírkapszlival, és kanalazzuk bele a masszát.

    Helyezzük be előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten süssük 25-30 perc alatt készre. (Én légkeverés 160 fokon 25 percig sütöttem.)

    A sütőből kivéve rögtön kenjük le a muffinok tetejét olvasztott vajjal, és szórjuk meg porcukorral. Ezután helyezzük rácsra, és hűtsük ki teljesen.

    Tálalás előtt ízlés szerint még megszórhatjuk egy kevés porcukorral, majd úgy kínáljuk.

    A diós-aszalt gyümölcsös muffin kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 371 kcal
    Fehérje: 6 g
    Szénhidrát: 40 g
    Zsír: 20 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá