Hozzávalók:
Elkészítése:
A diót és az aszalt sárgabarackot vágjuk fel apró darabokra.
A lisztet keverjük össze a porcukorral, a vaníliás cukorral, a fűszerkeverékkel, a reszelt narancs és citromhéjjal és a sütőporral.
A tejfölt keverjük simára az egész tojásokkal és az olajjal, majd öntsük hozzá a lisztes keverékhez. Ezután nagyjából keverjük össze, és adjuk hozzá a feldarabolt diót, sárgabarackot és áfonyát, majd keverjük alaposan össze.
A muffin formát béleljük ki papírkapszlival, és kanalazzuk bele a masszát.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten süssük 25-30 perc alatt készre. (Én légkeverés 160 fokon 25 percig sütöttem.)
A sütőből kivéve rögtön kenjük le a muffinok tetejét olvasztott vajjal, és szórjuk meg porcukorral. Ezután helyezzük rácsra, és hűtsük ki teljesen.
Tálalás előtt ízlés szerint még megszórhatjuk egy kevés porcukorral, majd úgy kínáljuk.