Diós-aszalt gyümölcsös muffin

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Diós-aszalt gyümölcsös muffin

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 12 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 tk mézes fűszerkeverék
  • 2 tojás
  • 1 dl étolaj
  • 2 dl tejföl
  • 1 csomag sütőpor
  • 5 dkg darabolt dió
  • 5 dkg aszalt sárgabarack
  • 5 dkg aszalt áfonya
  • reszelt narancs és citromhéj

Elkészítése:

A diót és az aszalt sárgabarackot vágjuk fel apró darabokra.

A lisztet keverjük össze a porcukorral, a vaníliás cukorral, a fűszerkeverékkel, a reszelt narancs és citromhéjjal és a sütőporral.

A tejfölt keverjük simára az egész tojásokkal és az olajjal, majd öntsük hozzá a lisztes keverékhez. Ezután nagyjából keverjük össze, és adjuk hozzá a feldarabolt diót, sárgabarackot és áfonyát, majd keverjük alaposan össze.

A muffin formát béleljük ki papírkapszlival, és kanalazzuk bele a masszát.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten süssük 25-30 perc alatt készre. (Én légkeverés 160 fokon 25 percig sütöttem.)

A sütőből kivéve rögtön kenjük le a muffinok tetejét olvasztott vajjal, és szórjuk meg porcukorral. Ezután helyezzük rácsra, és hűtsük ki teljesen.

Tálalás előtt ízlés szerint még megszórhatjuk egy kevés porcukorral, majd úgy kínáljuk.