Csokoládé mázas csokipudingos muffin recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 10 dkg vaj
- 13 dkg cukor
- 9 dkg finomliszt
- 1 dkg cukrozatlan kakaópor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 tk sütőpor
- 0,5 dl tej
A töltelékhez és a tetejére:
- 0,5 tasak csokoládés pudingpor
- 1,5 ek cukor
- 2,5 dl tej
- 40 g tortabevonó (a tetejére)
- 1 teáskanál napraforgó olaj
Elkészítése:
A pudingot megfőzzük a leírás szerint, majd félretesszük hűlni.
A vajat a cukorral kihabosítjuk, majd egyenként hozzáütjük a tojásokat és jól elkeverjük.
A lisztet a sütőporral, kakaóporral elkeverjük, a vajas tojáshoz öntjük és jól összekeverjük.
A formába muffinpapírt teszünk. Bő evőkanálnyi masszát teszünk a kapszlikba. Erre kanalazzuk a kihűlt pudingot, majd ismét tésztát. 200 fokon sütjük kb 20 percig.
Gőz fölött megolvasztjuk a tortabevonót, majd az olajjal elkeverjük. A kihűlt muffinok tetejét megkenjük a mázzal.
Ebből a mennyiségből 9-10 db lesz. Száradás után kínálhatjuk.
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »