Csillag cupcake recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 10 dkg étcsokoládé
- 2 ek cukrozatlan kakaópor
- 15 dkg vaj
- 5 ek cukor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg finomliszt
- 1 teáskanál sütőpor
Krém:
- 1 tasak vaníliás pudingpor
- 3 ek cukor
- 3 dl tej
- 1 teáskanál vaníliaaroma
- 15 dkg vaj
Elkészítése:
A csokoládét felolvasztjuk gőz fölött. A vajat, kakaóport, cukrot hozzáadjuk, majd a tojásokkal is alaposan elkeverjük. A végén szitáljuk bele a liszttel elkevert sütőport.
A szilikon formákba háromnegyedig töltjük a tésztát, majd 15 perc alatt készre sütjük 200 fokon (ha nincs csillag alakú formánk, akkor muffin forma is jó).
A pudingport elkeverjük a cukorral, majd felengedjük a tejjel és állandó kevergetés mellett sűrűre főzzük. Ha langyosra hűlt hozzáadjuk az aromát, majd a vajjal együtt krémesre keverjük. 30 percre hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.
Ha kihűltek a csillagok, tányérra pakoljuk és mindegyik tetejére habzsákból krémet nyomunk. Kevés csokoládéreszelékkel megszórjuk.
Jó étvágyat!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »