Csillag cupcake recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 10 dkg étcsokoládé
- 2 ek cukrozatlan kakaópor
- 15 dkg vaj
- 5 ek cukor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg finomliszt
- 1 teáskanál sütőpor
Krém:
- 1 tasak vaníliás pudingpor
- 3 ek cukor
- 3 dl tej
- 1 teáskanál vaníliaaroma
- 15 dkg vaj
Elkészítése:
A csokoládét felolvasztjuk gőz fölött. A vajat, kakaóport, cukrot hozzáadjuk, majd a tojásokkal is alaposan elkeverjük. A végén szitáljuk bele a liszttel elkevert sütőport.
A szilikon formákba háromnegyedig töltjük a tésztát, majd 15 perc alatt készre sütjük 200 fokon (ha nincs csillag alakú formánk, akkor muffin forma is jó).
A pudingport elkeverjük a cukorral, majd felengedjük a tejjel és állandó kevergetés mellett sűrűre főzzük. Ha langyosra hűlt hozzáadjuk az aromát, majd a vajjal együtt krémesre keverjük. 30 percre hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.
Ha kihűltek a csillagok, tányérra pakoljuk és mindegyik tetejére habzsákból krémet nyomunk. Kevés csokoládéreszelékkel megszórjuk.
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »