Cseresznyés-diós muffin recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók 12 db muffinhoz:
- 20 dkg liszt
- 5 dkg darált dió
- 1 cs sütőpor
- 10 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 10 dkg vaj
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (nagy)
- 1 dl habtejszín
- csipet só
- 1 citrom reszelt héja
- 1 mk őrölt fahéj
- 20 dkg magozott cseresznye
Elkészítése:
A cseresznyét magozzuk ki, majd ízlés szerint daraboljuk fel (én kisebb darabokra vágtam, így jól elkeveredett a tésztában).
A liszthez adjuk hozzá a darált diót, a sütőport, egy csipet sót, az őrölt fahéjat, a reszelt citromhéjat, a vaníliás cukrot, és keverjük alaposan össze.
A vajat olvasszuk fel, majd hűtsük vissza és keverjük simára a porcukorral, a tejszínnel és az egész tojásokkal.
Ezután öntsük hozzá a lisztes keverékhez, és egy fakanállal keverjük össze. Keverés közben adjuk hozzá a cseresznyét is.
A muffin formát béleljük ki papírral, (ha szilikonos a formánk akkor nem kell kibélelni) majd kanalazzuk bele a masszát.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 25-30 perc alatt süssük készre (én légkeverésnél 160 fokon, 25 percig sütöttem).
A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában hűlni, majd helyezzük rácsra és hűtsük ki teljesen.
Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, majd úgy kínáljuk. A tésztája könnyű és finom szaftos, melyhez jól illik a cseresznye.