Áfonyás, vaníliás, zabpelyhes muffin recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
A bögre 2,5 dl-es.
- 1 bögre teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt (vagy búzaliszt)
- 1 bögre finomított tönkölybúzaliszt (vagy sima búzaliszt)
- 3/4 bögre teljes értékű nádcukor
- 1 cs sütőpor
- vanília ízlés szerint
- 6 ek kókuszzsír
- 3/4 bögre áfonya megmosva
- 1/2 bögre zabpehely
- kicsit több, mint 1 bögre víz
Elkészítése:
Keverd össze a száraz hozzávalókat egy tálban, majd öntsd hozzá a kókuszzsírt és a vizet. Figyelj rá, hogy mennyi vizet vesz fel. A tészta legyen lágy, de ne folyós. Néhány lágy mozdulattal dolgozd össze a tésztát.
A muffin készítés egyik titka, hogy soha ne kevergesd hosszan a száraz összetevőket a nedvesekkel és ne hagyd sokáig állni.
Keverd hozzá az áfonyát, majd adagold a tésztát a muffinformába. Én muffin papírral szoktam a formát kibélelni, de vajjal és liszttel is megteheted.
Tedd 180 fokra előmelegített sütőbe és süsd készre kb 20 perc alatt.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.