Áfonyás, vaníliás, zabpelyhes muffin recept

Hozzávalók:
A bögre 2,5 dl-es.
- 1 bögre teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt (vagy búzaliszt)
- 1 bögre finomított tönkölybúzaliszt (vagy sima búzaliszt)
- 3/4 bögre teljes értékű nádcukor
- 1 cs sütőpor
- vanília ízlés szerint
- 6 ek kókuszzsír
- 3/4 bögre áfonya megmosva
- 1/2 bögre zabpehely
- kicsit több, mint 1 bögre víz
Elkészítése:
Keverd össze a száraz hozzávalókat egy tálban, majd öntsd hozzá a kókuszzsírt és a vizet. Figyelj rá, hogy mennyi vizet vesz fel. A tészta legyen lágy, de ne folyós. Néhány lágy mozdulattal dolgozd össze a tésztát.
A muffin készítés egyik titka, hogy soha ne kevergesd hosszan a száraz összetevőket a nedvesekkel és ne hagyd sokáig állni.
Keverd hozzá az áfonyát, majd adagold a tésztát a muffinformába. Én muffin papírral szoktam a formát kibélelni, de vajjal és liszttel is megteheted.
Tedd 180 fokra előmelegített sütőbe és süsd készre kb 20 perc alatt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »
Online italbolt – széles választék könnyű italokból a nyaralás mellé (x)
A nyári pihenés során mindenkinek jól esik olykor egy pohár ital. Mindenkép
Tovább olvasom »
12 varázslatos szilvalekváros süti, amivel újraélheted a nagyi konyhájának illatát!
Ezek a sütemények igazi klasszikusok, amiket gyerekkorunk óta szeretünk – r
Tovább olvasom »