Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Muffin fánkok recept

Muffin fánkok
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
115 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg FreeFrom liszt
    • 1,25 dl lm tej
    • 5 g porélesztő
    • 4 dkg liga vaj
    • 1,5 ek barna cukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • csipet só

    Töltelék:

    • ízlés szerint nutella, dzsem vagy amit szeretnénk

    A kenéshez:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • néhány csepp lm tej

    Elkészítése:

    A langyos tejbe egy csipet cukorral beleöntöm az élesztőt és hagyom felfutni. A vajat, sót és cukrot robotgéppel habosra keverem, majd hozzá adom a tojássárgáját, a felfuttatott élesztőt, a lisztet és alaposan összegyúrom, majd egy konyharuhával letakarva, meleg helyen egy órát kelesztem.

    A megkelt tésztát enyhén lisztezett deszkán kb fél centiméter vastagságúra nyújtom és egy vizes pohárral köröket szaggatok. A körök közepére behelyezem a tölteléket, összecsípem a tésztát, eligazgatom és az így kapott gombócokat muffin formába teszem.

    Ismét letakarom egy konyharuhával és még fél órát meleg helyen kelesztem.

    A fél óra leteltével megkenem a gombócok tetejét a pár csepp tejjel elkevert tojás sárgájával és 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütöm!

    Tálalás előtt megszórom porcukorral!

    Jó étvágyat!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá