Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Morzsás almás-túrós recept

Morzsás almás-túrós
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 30 dkg liszt
    • 1/2 csomag sütőpor
    • csipet só
    • 15 dkg margarin
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg cukor

    Töltelék:

    • 1 kg alma
    • cukor ízlés szerint
    • fahéj

    Öntet:

    • 50 dkg túró
    • 200 ml tejföl
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 dkg búzadara
    • cukor ízlés szerint

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit elmorzsoljuk, ha nagyon száraz lenne adjunk hozzá pár csepp tejet, de a tészta maradjon morzsás.

    A morzsa 2/3-ad részét egy 20*30 cm-es tepsibe szórjuk, amit előtte sütőpapírral bélelünk vagy jól kivajazunk. Erre tesszük a megtisztított, kockára vágott és kissé megpárolt almát.
    almás-túrós-pite-004
    Az öntet hozzávalóit jól kikeverjük, majd az almára öntjük úgy, hogy mindenhova jusson. A maradék morzsát rászórjuk a tetejére.

    Előmelegített 170 fokos sütőben 50-60 percig sütjük.

    Tipp:

    Én mindig dupla adagot csinálok,mivel nagyon szeretjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá