Morzsás almás-túrós

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tészta:

  • 30 dkg liszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • csipet só
  • 15 dkg margarin
  • 1 tojás
  • 15 dkg cukor

Töltelék:

  • 1 kg alma
  • cukor ízlés szerint
  • fahéj

Öntet:

  • 50 dkg túró
  • 200 ml tejföl
  • 3 tojás
  • 4 dkg búzadara
  • cukor ízlés szerint

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit elmorzsoljuk, ha nagyon száraz lenne adjunk hozzá pár csepp tejet, de a tészta maradjon morzsás.

A morzsa 2/3-ad részét egy 20*30 cm-es tepsibe szórjuk, amit előtte sütőpapírral bélelünk vagy jól kivajazunk. Erre tesszük a megtisztított, kockára vágott és kissé megpárolt almát.
almás-túrós-pite-004
Az öntet hozzávalóit jól kikeverjük, majd az almára öntjük úgy, hogy mindenhova jusson. A maradék morzsát rászórjuk a tetejére.

Előmelegített 170 fokos sütőben 50-60 percig sütjük.

Tipp:

Én mindig dupla adagot csinálok,mivel nagyon szeretjük.