Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mogyoróvajas ropogtatós recept

Mogyoróvajas ropogtatós
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 19 dkg liszt
    • 4,5 dkg kakaópor
    • fél kiskanál szódabikarbóna
    • 11,5 dkg puha vaj
    • 10 dkg + 2 ek cukor
    • 10 dkg barna cukor
    • 6,5 dkg mogyoróvaj
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 ek tej
    • 1 kiskanál vaníliakivonat

    Töltelékhez:

    • 7,5 dkg porcukor
    • 13 dkg mogyoróvaj

    Elkészítése:

    A sütőt előmelegítjük 175 fokra.

    A lisztet, a kakaót és a szódabikarbónát összekeverjük. A vajat, a 10-10 dkg fehér és barna cukrot és a mogyoróvajat robotgéppel kikeverjük, majd hozzáadjuk a tojást, a tejet és a vaníliát és azokkal is jól összedolgozzuk. Hozzákeverjük a kakaós lisztet, majd a tésztából 32 db kb 3 cm átmérőjű golyót gyúrunk és félretesszük.

    A töltelékhez a porcukrot és a mogyoróvajat simára keverjük és 2 cm-es golyókat gyúrunk belőle. A tésztagolyókat kicsit kilapítjuk, a közepükbe teszünk 1-1 mogyoróvajas golyót és a tésztát ráhajtva újra golyóvá formázzuk őket.

    A golyókat egymástól 5 cm-es távolságra egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd egy üvegpohár alját 2 evőkanál cukorba mártjuk és a golyókat kissé lenyomkodjuk vele.

    A kekszeket adagonként 8 percig sütjük, akkor kész, ha a tetejük megrepedezik, még puhán kell kivenni. 1 percet állni hagyjuk és sütőrácsra szedve hagyjuk kihűlni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá