Mogyoróvajas keksz recept

Hozzávalók:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 12 dkg cukor
- 15 dkg puha vaj
- 15 dkg mogyoróvaj
- 25 dkg liszt
- 1/2 teáskanál sütőpor
- csipetnyi só
Elkészítése:
A puha vajat habosra keverjük a cukorral. Ezután hozzáadjuk a mogyoróvajat, majd a tojást. A lisztet elkeverjük a sóval és sütőporral, majd a masszához keverjük.
Folpackba csomagoljuk és egy órát hűtőben pihentetjük.
Ezután a tésztából diónyi nagyságú golyókat formázunk és sütőpapíros lemezre rakosgatjuk egymástól 2-3 cm-re, mert majd megnőnek. Kicsit lelapítjuk egy pohár talpával.
180 fokos sütőben 7-8 perc alatt készre sütjük.
Én olvasztott fehér csokival díszítettem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »