Mogyoróvajas keksz recept

Hozzávalók:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 12 dkg cukor
- 15 dkg puha vaj
- 15 dkg mogyoróvaj
- 25 dkg liszt
- 1/2 teáskanál sütőpor
- csipetnyi só
Elkészítése:
A puha vajat habosra keverjük a cukorral. Ezután hozzáadjuk a mogyoróvajat, majd a tojást. A lisztet elkeverjük a sóval és sütőporral, majd a masszához keverjük.
Folpackba csomagoljuk és egy órát hűtőben pihentetjük.
Ezután a tésztából diónyi nagyságú golyókat formázunk és sütőpapíros lemezre rakosgatjuk egymástól 2-3 cm-re, mert majd megnőnek. Kicsit lelapítjuk egy pohár talpával.
180 fokos sütőben 7-8 perc alatt készre sütjük.
Én olvasztott fehér csokival díszítettem.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »