Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mogyoróvajas-csokoládés keksz recept

Mogyoróvajas-csokoládés keksz
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók kb 30 db kekszhez:

    • 10 dkg mogyoróvaj
    • 10 dkg vaj
    • 25 dkg liszt
    • 10 dkg barna cukor (+ a forgatáshoz)
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (közepes)
    • 2 tk sütőpor
    • csipet só
    • 1 mk őrölt fahéj
    • 5 dkg étcsokoládé

    Elkészítése:

    A csokoládét éles késsel vágjuk fel apróra. Egy tányérba tegyünk pár kanál cukrot a forgatáshoz.

    A mogyoróvajat keverjük habosra a puha vajjal, a cukorral, a vaníliás cukorral, csipet sóval és az őrölt fahéjjal. Ezután állandó keverés mellett adjuk hozzá a tojást is.

    A lisztet keverjük össze a sütőporral, majd szitáljuk hozzá a mogyoróvajas keverékhez. Ezután adjuk hozzá az apróra vágott csokoládét és gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze, majd tegyük be kb 30 percre a hűtőbe a tésztát.

    A hűtőből vegyük ki a tésztát, majd formázzunk diónyi nagyságú golyókat. Ezután forgassuk bele a cukorba, majd helyezzük egymástól kicsit távolabb, sütőpapírral bélelt tepsire.

    Amikor minden golyó elkészült, akkor egy villával nyomjuk, lapítsuk le egy kicsit mindegyiket.

    Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 10-12 perc alatt aranybarnára a kekszeket. (Én légkeverésnél 160 fokon, 10 percig sütöttem.)

    A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni a kekszeket, mert melegen még nagyon omlósak és szétesnek ha megmozdítjuk őket.

    A teljesen kihűlt kekszet rögtön tálalhatjuk, de ízlés szerint száraz, hűvös helyen hosszabb ideig is tárolhatjuk. Ízlés szerint, egy szép díszcsomagolásban akár ajándékba is adhatjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá