Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mogyorós-makadámkrémes kagylók recept

Mogyorós-makadámkrémes kagylók
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg liszt
    • 20 dkg vaj
    • 10 dkg cukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 citrom reszelt héja
    • 5 dkg pörkölt, őrölt mogyoró
    • 200 g makadámdió-krém (készen kapható)
    • 10 dkg fehércsoki
    • barna tortadara

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit robotgéppel összeállítom, és 3 órát pihentetem a hűtőben. Ezután előkészítem a kagylóformákat, vékonyan kivajazom, és a tésztából annyit veszek ki, amennyivel megtöltöm a formákat. Egyenletesen elsimítom.

    200 fokra előmelegítem a sütőt, sütőlapra teszem a kagylókat, és 10 perc alatt készre sütöm.

    A formából könnyedén kiborítom a tésztákat, majd ha kihűltek a makadámdió-krémmel megtöltök 1-1 db-ot.

    Fehér csokoládét felolvasztok gőz felett 2 ek. olajjal, majd szép simára keverem, és egyenként a csokiba mártom az egyik felét a töltött kagylóknak, csokidarával megszórom, és félreteszem a hűtőbe megdermedni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá