Mogyorós-makadámkrémes kagylók

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 1 tojássárgája
  • 1 citrom reszelt héja
  • 5 dkg pörkölt, őrölt mogyoró
  • 200 g makadámdió-krém (készen kapható)
  • 10 dkg fehércsoki
  • barna tortadara

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit robotgéppel összeállítom, és 3 órát pihentetem a hűtőben. Ezután előkészítem a kagylóformákat, vékonyan kivajazom, és a tésztából annyit veszek ki, amennyivel megtöltöm a formákat. Egyenletesen elsimítom.

200 fokra előmelegítem a sütőt, sütőlapra teszem a kagylókat, és 10 perc alatt készre sütöm.

A formából könnyedén kiborítom a tésztákat, majd ha kihűltek a makadámdió-krémmel megtöltök 1-1 db-ot.

Fehér csokoládét felolvasztok gőz felett 2 ek. olajjal, majd szép simára keverem, és egyenként a csokiba mártom az egyik felét a töltött kagylóknak, csokidarával megszórom, és félreteszem a hűtőbe megdermedni.