Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mogyorós kocka recept

Mogyorós kocka
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó


  • Hozzávalók:

    Piskótához:

    • 6 tojás
    • 6 ek liszt
    • 6 ek szorbit/cukor
    • 2 ek olaj
    • 1 csomag sütőpor
    • 2 ek kakaópor

    Krémhez:

    • 200 g puha margarin, vagy vaj
    • 100 g szorbit/porcukor
    • 1 dl kávé
    • 150 g mogyorókrém
    • 100 g tejszínhab felverve
    • finomra darált erdei mogyoró

    Tetejére:

    • 15 dkg étcsokoládé
    • 2 ek étolaj
    • aprított erdei mogyoró

    Elkészítése:

    A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját a szorbittal/cukorral kihabosítjuk, majd elkeverjük az olajjal is. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, végül beleforgatjuk óvatosan a felvert tojáshabot. A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk. Az egyik rész tésztához hozzákeverjük a kakaóport.

    180 fokra előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben egyenként megsütjük a három vékony piskótalapot.

    Krém készítése:

    A margarint a szorbittal/cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a kávét, beleforgatjuk a felvert tejszínhabot, a darált mogyorót, majd a mogyorókrémet. Kenhető masszát kell kapjunk.

    Amikor a piskótalapok megsültek, és kihűltek, alulra egy fehér lapot teszünk, amit megkenünk a közben elkészített mogyorós krém felével. Erre újabb fehér színű piskótalapot teszünk, majd a maradék krémréteget rákenjük. Ráhelyezzük a kakaós piskótát, amire csokimázat simítunk.

    Csokimáz készítése:

    Gőz felett olajjal felolvasztjuk az étcsokoládét. Picit hagyjuk hűlni, majd rákenjük a sütemény tetejére. Durvára vágott mogyoróval szórjuk meg.

    Teljes kihűlés után szeleteljük!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek