Mogyorós kocka

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Mogyorós kocka

Hozzávalók:

Piskótához:

  • 6 tojás
  • 6 ek liszt
  • 6 ek szorbit/cukor
  • 2 ek olaj
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 ek kakaópor

Krémhez:

  • 200 g puha margarin, vagy vaj
  • 100 g szorbit/porcukor
  • 1 dl kávé
  • 150 g mogyorókrém
  • 100 g tejszínhab felverve
  • finomra darált erdei mogyoró

Tetejére:

  • 15 dkg étcsokoládé
  • 2 ek étolaj
  • aprított erdei mogyoró

Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját a szorbittal/cukorral kihabosítjuk, majd elkeverjük az olajjal is. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, végül beleforgatjuk óvatosan a felvert tojáshabot. A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk. Az egyik rész tésztához hozzákeverjük a kakaóport.

180 fokra előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben egyenként megsütjük a három vékony piskótalapot.

Krém készítése:

A margarint a szorbittal/cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a kávét, beleforgatjuk a felvert tejszínhabot, a darált mogyorót, majd a mogyorókrémet. Kenhető masszát kell kapjunk.

Amikor a piskótalapok megsültek, és kihűltek, alulra egy fehér lapot teszünk, amit megkenünk a közben elkészített mogyorós krém felével. Erre újabb fehér színű piskótalapot teszünk, majd a maradék krémréteget rákenjük. Ráhelyezzük a kakaós piskótát, amire csokimázat simítunk.

Csokimáz készítése:

Gőz felett olajjal felolvasztjuk az étcsokoládét. Picit hagyjuk hűlni, majd rákenjük a sütemény tetejére. Durvára vágott mogyoróval szórjuk meg.

Teljes kihűlés után szeleteljük!