Hozzávalók:
Piskótához:
Krémhez:
Tetejére:
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját a szorbittal/cukorral kihabosítjuk, majd elkeverjük az olajjal is. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, végül beleforgatjuk óvatosan a felvert tojáshabot. A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk. Az egyik rész tésztához hozzákeverjük a kakaóport.
180 fokra előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben egyenként megsütjük a három vékony piskótalapot.
A margarint a szorbittal/cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a kávét, beleforgatjuk a felvert tejszínhabot, a darált mogyorót, majd a mogyorókrémet. Kenhető masszát kell kapjunk.
Amikor a piskótalapok megsültek, és kihűltek, alulra egy fehér lapot teszünk, amit megkenünk a közben elkészített mogyorós krém felével. Erre újabb fehér színű piskótalapot teszünk, majd a maradék krémréteget rákenjük. Ráhelyezzük a kakaós piskótát, amire csokimázat simítunk.
Gőz felett olajjal felolvasztjuk az étcsokoládét. Picit hagyjuk hűlni, majd rákenjük a sütemény tetejére. Durvára vágott mogyoróval szórjuk meg.
Teljes kihűlés után szeleteljük!