Mogyorós borzacska recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 80 dkg finomliszt
- 2 csomag sütőpor
- 40 dkg porcukor
- 15 dkg margarin
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 ek méz
- kb 1,5 dl tej (a tej mennyisége a tészta állagától függ, könnyen tepsibe lehessen önteni)
- 4 ek mogyorókrém
- 10 dkg durvára tört mogyoró
Öntet:
- 40 dkg margarin
- 30 dkg cukor
- 6 ek cukrozatlan kakaópor
- 4 dl tej
- 10 ml rumaroma (vagy sütőrum ízlés szerint)
Oldalára:
- 30 dkg durvára tört mogyoró
- olaj
Tetejére:
- 1 csomag marcipán ízű cukormáz
- egész mogyoró
Elkészítése:
Tészta
A vajat felolvasztjuk, majd hozzáadva a többi hozzávalót könnyen önthető tésztává keverjük. Egy 30*20 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát és 180 fokra előmelegített sütőben kb 40 perc alatt készre sütjük. Tűpróbát végezzünk!
A tésztát kihűtjük, majd kivesszük a tepsiből és eforma méretű kockákra vágjuk.
Öntet
Az öntet hozzávalóit felforraljuk, majd hagyjuk kihűlni.
Összeállítás
A mogyorót kevés olajon megpirítjuk (kb 2 perc).
A tésztát egysével az öntetbe mártogatjuk (nem eláztatni kell, csak egy pillanat legyen a belemártás, villára szúrva), majd megforgatjuk a mogyoróban minden oldalát.
A cukormázat elkészítjük a tasakon található leírás szerint, majd lecsorgatjuk vele a sütemény tetejét és egész mogyoróval díszítjük.
Kb 2 órára hűtőbe tesszük, majd utána fogyasztható is.
Tipp:
Nagyon finom, mutatós sütemény.