Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mogyorós borzacska recept

Mogyorós borzacska
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 80 dkg finomliszt
    • 2 csomag sütőpor
    • 40 dkg porcukor
    • 15 dkg margarin
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 ek méz
    • kb 1,5 dl tej (a tej mennyisége a tészta állagától függ, könnyen tepsibe lehessen önteni)
    • 4 ek mogyorókrém
    • 10 dkg durvára tört mogyoró

    Öntet:

    • 40 dkg margarin
    • 30 dkg cukor
    • 6 ek cukrozatlan kakaópor
    • 4 dl tej
    • 10 ml rumaroma (vagy sütőrum ízlés szerint)

    Oldalára:

    • 30 dkg durvára tört mogyoró
    • olaj

    Tetejére:

    • 1 csomag marcipán ízű cukormáz
    • egész mogyoró

    Elkészítése:

    Tészta

    A vajat felolvasztjuk, majd hozzáadva a többi hozzávalót könnyen önthető tésztává keverjük. Egy 30*20 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát és 180 fokra előmelegített sütőben kb 40 perc alatt készre sütjük. Tűpróbát végezzünk!

    A tésztát kihűtjük, majd kivesszük a tepsiből és eforma méretű kockákra vágjuk.

    Öntet

    Az öntet hozzávalóit felforraljuk, majd hagyjuk kihűlni.

    Összeállítás

    A mogyorót kevés olajon megpirítjuk (kb 2 perc).

    A tésztát egysével az öntetbe mártogatjuk (nem eláztatni kell, csak egy pillanat legyen a belemártás, villára szúrva), majd megforgatjuk a mogyoróban minden oldalát.

    A cukormázat elkészítjük a tasakon található leírás szerint, majd lecsorgatjuk vele a sütemény tetejét és egész mogyoróval díszítjük.

    Kb 2 órára hűtőbe tesszük, majd utána fogyasztható is.

    Tipp:

    Nagyon finom, mutatós sütemény.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá