Hozzávalók:
Tészta:
Öntet:
Oldalára:
Tetejére:
Elkészítése:
A vajat felolvasztjuk, majd hozzáadva a többi hozzávalót könnyen önthető tésztává keverjük. Egy 30*20 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát és 180 fokra előmelegített sütőben kb 40 perc alatt készre sütjük. Tűpróbát végezzünk!
A tésztát kihűtjük, majd kivesszük a tepsiből és eforma méretű kockákra vágjuk.
Az öntet hozzávalóit felforraljuk, majd hagyjuk kihűlni.
A mogyorót kevés olajon megpirítjuk (kb 2 perc).
A tésztát egysével az öntetbe mártogatjuk (nem eláztatni kell, csak egy pillanat legyen a belemártás, villára szúrva), majd megforgatjuk a mogyoróban minden oldalát.
A cukormázat elkészítjük a tasakon található leírás szerint, majd lecsorgatjuk vele a sütemény tetejét és egész mogyoróval díszítjük.
Kb 2 órára hűtőbe tesszük, majd utána fogyasztható is.
Nagyon finom, mutatós sütemény.