Mogyorós borzacska

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Tészta:

  • 80 dkg finomliszt
  • 2 csomag sütőpor
  • 40 dkg porcukor
  • 15 dkg margarin
  • 3 tojás
  • 4 ek méz
  • kb 1,5 dl tej (a tej mennyisége a tészta állagától függ, könnyen tepsibe lehessen önteni)
  • 4 ek mogyorókrém
  • 10 dkg durvára tört mogyoró

Öntet:

  • 40 dkg margarin
  • 30 dkg cukor
  • 6 ek cukrozatlan kakaópor
  • 4 dl tej
  • 10 ml rumaroma (vagy sütőrum ízlés szerint)

Oldalára:

  • 30 dkg durvára tört mogyoró
  • olaj

Tetejére:

  • 1 csomag marcipán ízű cukormáz
  • egész mogyoró

Elkészítése:

Tészta

A vajat felolvasztjuk, majd hozzáadva a többi hozzávalót könnyen önthető tésztává keverjük. Egy 30*20 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát és 180 fokra előmelegített sütőben kb 40 perc alatt készre sütjük. Tűpróbát végezzünk!

A tésztát kihűtjük, majd kivesszük a tepsiből és eforma méretű kockákra vágjuk.

Öntet

Az öntet hozzávalóit felforraljuk, majd hagyjuk kihűlni.

Összeállítás

A mogyorót kevés olajon megpirítjuk (kb 2 perc).

A tésztát egysével az öntetbe mártogatjuk (nem eláztatni kell, csak egy pillanat legyen a belemártás, villára szúrva), majd megforgatjuk a mogyoróban minden oldalát.

A cukormázat elkészítjük a tasakon található leírás szerint, majd lecsorgatjuk vele a sütemény tetejét és egész mogyoróval díszítjük.

Kb 2 órára hűtőbe tesszük, majd utána fogyasztható is.

Tipp:

Nagyon finom, mutatós sütemény.