Mogyorókrémes sajtkrémtorta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 15 dkg karamellás keksz vagy sima vajas keksz
- 8 dkg olvasztott vaj
- 3 doboz 125 grammos natúr krémsajt
- 3 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 tk vanília kivonat
- 5 ek mogyorókrém (szobahőmérsékletű)
- 3 ek liszt
- 1 ek keményítő
- 1 mk só
- 1 dl habtejszín
- 5 dkg étcsokoládé
- 5 dkg tört és cukrozott törökmogyoró
Elkészítése:
A kekszet daráljuk le, majd keverjük össze a langyosra hűlt, olvasztott vajjal.
Ezután egyenletesen oszlassuk el és nyomkodjuk egy tortaforma vagy tepsi aljára. Süssük elő 180 fokos sütőben 10 perc alatt. Közben készítsük el a sajtkrémes alapot.
Egy tálban keverjük össze a lisztet, a keményítőt a cukorral és a sóval (azaz a száraz hozzávalókat). Egy másikban pedig a krémsajtot, a tejszínt, a mogyorókrémet és a vaníliát, majd robotgép segítségével kezdjük el keverni és egyesével adagoljuk hozzá a tojásokat.
Ezt követően apránként adjuk hozzá a lisztes keveréket is.
Öntsük a krémet az elősütött kekszalapra. A sütő hőmérsékletét 165 fokra mérsékeljük és süssük a tortát ezen a hőfokon 60 percet. Amint letelt az egy óra, kapcsoljuk ki a sütött, DE A TORTÁT HAGYJUK BENNE TOVÁBBI 60 PERCRE, így a süteményünk lassan fog lehűlni és az állaga csodásan krémes lesz.
A csokoládét mikróban olvasszuk fel és csorgassuk a langyosra hűlt süti tetejére, ezután szórjuk meg a törtmogyoróval. Én egy éjszakát szoktam a hűtőben pihentetni, hogy az ízek jobban összeérjenek és könnyebben szeletelhető legyen.