Mogyorókrémes sajtkrémtorta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 15 dkg karamellás keksz vagy sima vajas keksz
- 8 dkg olvasztott vaj
- 3 doboz 125 grammos natúr krémsajt
- 3 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 tk vanília kivonat
- 5 ek mogyorókrém (szobahőmérsékletű)
- 3 ek liszt
- 1 ek keményítő
- 1 mk só
- 1 dl habtejszín
- 5 dkg étcsokoládé
- 5 dkg tört és cukrozott törökmogyoró
Elkészítése:
A kekszet daráljuk le, majd keverjük össze a langyosra hűlt, olvasztott vajjal.
Ezután egyenletesen oszlassuk el és nyomkodjuk egy tortaforma vagy tepsi aljára. Süssük elő 180 fokos sütőben 10 perc alatt. Közben készítsük el a sajtkrémes alapot.
Egy tálban keverjük össze a lisztet, a keményítőt a cukorral és a sóval (azaz a száraz hozzávalókat). Egy másikban pedig a krémsajtot, a tejszínt, a mogyorókrémet és a vaníliát, majd robotgép segítségével kezdjük el keverni és egyesével adagoljuk hozzá a tojásokat.
Ezt követően apránként adjuk hozzá a lisztes keveréket is.
Öntsük a krémet az elősütött kekszalapra. A sütő hőmérsékletét 165 fokra mérsékeljük és süssük a tortát ezen a hőfokon 60 percet. Amint letelt az egy óra, kapcsoljuk ki a sütött, DE A TORTÁT HAGYJUK BENNE TOVÁBBI 60 PERCRE, így a süteményünk lassan fog lehűlni és az állaga csodásan krémes lesz.
A csokoládét mikróban olvasszuk fel és csorgassuk a langyosra hűlt süti tetejére, ezután szórjuk meg a törtmogyoróval. Én egy éjszakát szoktam a hűtőben pihentetni, hogy az ízek jobban összeérjenek és könnyebben szeletelhető legyen.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »









