Mogyorókrémes sajtkrémtorta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 15 dkg karamellás keksz vagy sima vajas keksz
- 8 dkg olvasztott vaj
- 3 doboz 125 grammos natúr krémsajt
- 3 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 tk vanília kivonat
- 5 ek mogyorókrém (szobahőmérsékletű)
- 3 ek liszt
- 1 ek keményítő
- 1 mk só
- 1 dl habtejszín
- 5 dkg étcsokoládé
- 5 dkg tört és cukrozott törökmogyoró
Elkészítése:
A kekszet daráljuk le, majd keverjük össze a langyosra hűlt, olvasztott vajjal.
Ezután egyenletesen oszlassuk el és nyomkodjuk egy tortaforma vagy tepsi aljára. Süssük elő 180 fokos sütőben 10 perc alatt. Közben készítsük el a sajtkrémes alapot.
Egy tálban keverjük össze a lisztet, a keményítőt a cukorral és a sóval (azaz a száraz hozzávalókat). Egy másikban pedig a krémsajtot, a tejszínt, a mogyorókrémet és a vaníliát, majd robotgép segítségével kezdjük el keverni és egyesével adagoljuk hozzá a tojásokat.
Ezt követően apránként adjuk hozzá a lisztes keveréket is.
Öntsük a krémet az elősütött kekszalapra. A sütő hőmérsékletét 165 fokra mérsékeljük és süssük a tortát ezen a hőfokon 60 percet. Amint letelt az egy óra, kapcsoljuk ki a sütött, DE A TORTÁT HAGYJUK BENNE TOVÁBBI 60 PERCRE, így a süteményünk lassan fog lehűlni és az állaga csodásan krémes lesz.
A csokoládét mikróban olvasszuk fel és csorgassuk a langyosra hűlt süti tetejére, ezután szórjuk meg a törtmogyoróval. Én egy éjszakát szoktam a hűtőben pihentetni, hogy az ízek jobban összeérjenek és könnyebben szeletelhető legyen.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelttészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »