Mogyorókrémes-mézeskalácsos rolád recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A piskótához:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 4 ek cukor
- 4 ek liszt
- csipet só
- 2 tk holland kakaópor
A krémhez:
- 230 g mascarpone
- 2 ek mogyorókrém
- 1 tk mézessütemény fűszerkeverék
- 1 ek porcukor
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk a cukorral, majd egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat, majd óvatosan hozzákeverjük a lisztet.
2 evőkanálnyit kiveszünk a tésztából és hozzákeverjük a kakaóport.
Nyomózsákba töltjük a kakaós tésztát, kis lyukat vágunk a zsák végén és szilikonos sütőpapírra mintákat rajzolunk.
A mintákra óvatosan rákanalazgatjuk a világos tésztát, és óvatosan elsimítjuk, hogy ne keverjük fel az alján lévő mintát. 175 fokra előmelegített sütőben kb 15 perc alatt megsütjük.
Mikor megsült, még melegen feltekerjük egy konyharuhára, hogy felvegye a tekercs formát.
Amíg sül a tészta, elkészítjük a krémet. Egy tálban összekeverjük a mascarponét, mogyorókrémet és a fűszerkeveréket.
Megkenjük vele a kihűlt tésztát és feltekerjük.
Szeletekre vágva kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »









