Mogyorókrémes-mézeskalácsos rolád recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A piskótához:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 ek cukor
- 4 ek liszt
- csipet só
- 2 tk holland kakaópor
A krémhez:
- 230 g mascarpone
- 2 ek mogyorókrém
- 1 tk mézessütemény fűszerkeverék
- 1 ek porcukor
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk a cukorral, majd egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat, majd óvatosan hozzákeverjük a lisztet.
2 evőkanálnyit kiveszünk a tésztából és hozzákeverjük a kakaóport.
Nyomózsákba töltjük a kakaós tésztát, kis lyukat vágunk a zsák végén és szilikonos sütőpapírra mintákat rajzolunk.
A mintákra óvatosan rákanalazgatjuk a világos tésztát, és óvatosan elsimítjuk, hogy ne keverjük fel az alján lévő mintát. 175 fokra előmelegített sütőben kb 15 perc alatt megsütjük.
Mikor megsült, még melegen feltekerjük egy konyharuhára, hogy felvegye a tekercs formát.
Amíg sül a tészta, elkészítjük a krémet. Egy tálban összekeverjük a mascarponét, mogyorókrémet és a fűszerkeveréket.
Megkenjük vele a kihűlt tésztát és feltekerjük.
Szeletekre vágva kínáljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »