Mogyorókrémes-mézeskalácsos rolád recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A piskótához:
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 ek cukor
- 4 ek liszt
- csipet só
- 2 tk holland kakaópor
A krémhez:
- 230 g mascarpone
- 2 ek mogyorókrém
- 1 tk mézessütemény fűszerkeverék
- 1 ek porcukor
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk a cukorral, majd egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat, majd óvatosan hozzákeverjük a lisztet.
2 evőkanálnyit kiveszünk a tésztából és hozzákeverjük a kakaóport.
Nyomózsákba töltjük a kakaós tésztát, kis lyukat vágunk a zsák végén és szilikonos sütőpapírra mintákat rajzolunk.
A mintákra óvatosan rákanalazgatjuk a világos tésztát, és óvatosan elsimítjuk, hogy ne keverjük fel az alján lévő mintát. 175 fokra előmelegített sütőben kb 15 perc alatt megsütjük.
Mikor megsült, még melegen feltekerjük egy konyharuhára, hogy felvegye a tekercs formát.
Amíg sül a tészta, elkészítjük a krémet. Egy tálban összekeverjük a mascarponét, mogyorókrémet és a fűszerkeveréket.
Megkenjük vele a kihűlt tésztát és feltekerjük.
Szeletekre vágva kínáljuk.