Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mirinda szelet recept

Mirinda szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg liszt
    • 20 dkg cukor
    • 8 dkg margarin olvasztott
    • 2 evőkanál holland kakaópor
    • 1 tasak sütőpor

    Krém:

    • 25 dkg margarin
    • 50 dkg tehéntúró
    • 20 dkg porcukor
    • 1 citrom reszelt héja

    Máz:

    • 7 dl mirinda szénsavas üdítő
    • 2 tasak vaníliás pudingpor
    • 4-5 ek cukor

    Elkészítése:

    A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat habosra keverjük a cukorral és olvasztott margarinnal. A lisztben elkeverjük a sütőport és a kakaóport. A fehérjékből kemény habot verünk. A habhoz adjuk a sárgákat és a lisztes keveréket felváltva, majd óvatosan, széles mozdulatokkal elkeverjük.

    Egy 32*40 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd a masszát belesimítjuk és 180 fokra melegített sütőben kb 30-35 perc alatt készre sütjük. Tűpróbát végezzünk!

    A krémhez a margarint alaposan kihabosítjuk a cukorral, majd hozzáadjuk a túrót, citrom héját és jól összekeverjük, kidolgozzuk. A krémet a kihűlt lapra kenjük egyelneletesen.

    A mázhoz az üdítőben elkeverjük a pudingport és a cukrot, majd sűrűre főzzük. Langyosan a sütemény tetejére csorgatjuk és dermedésig hűtőbe tesszük, majd szeletekre vágva tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá