Mirinda szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága

Hozzávalók:
Tészta:

  • 6 tojás
  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 8 dkg margarin olvasztott
  • 2 evőkanál holland kakaópor
  • 1 tasak sütőpor

Krém:

  • 25 dkg margarin
  • 50 dkg tehéntúró
  • 20 dkg porcukor
  • 1 citrom reszelt héja

Máz:

  • 7 dl mirinda szénsavas üdítő
  • 2 tasak vaníliás pudingpor
  • 4-5 ek cukor

Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat habosra keverjük a cukorral és olvasztott margarinnal. A lisztben elkeverjük a sütőport és a kakaóport. A fehérjékből kemény habot verünk. A habhoz adjuk a sárgákat és a lisztes keveréket felváltva, majd óvatosan, széles mozdulatokkal elkeverjük.

Egy 32*40 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd a masszát belesimítjuk és 180 fokra melegített sütőben kb 30-35 perc alatt készre sütjük. Tűpróbát végezzünk!

A krémhez a margarint alaposan kihabosítjuk a cukorral, majd hozzáadjuk a túrót, citrom héját és jól összekeverjük, kidolgozzuk. A krémet a kihűlt lapra kenjük egyelneletesen.

A mázhoz az üdítőben elkeverjük a pudingport és a cukrot, majd sűrűre főzzük. Langyosan a sütemény tetejére csorgatjuk és dermedésig hűtőbe tesszük, majd szeletekre vágva tálaljuk.