Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mintás piskótatekercs recept

Mintás piskótatekercs
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A piskóta tésztához:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 ek liszt
    • 6 ek kristálycukor
    • 1 cs sütőpor
    • 1 cs vaníliacukor
    • 2 ek olaj

    A minta piskótához:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 3 dkg kristálycukor
    • 4 dkg liszt
    • 3 dkg olvasztott vaj
    • ételfesték

    A krémhez:

    • 25 dkg mascarpone
    • 15 dkg porcukor
    • 10 dkg vaj
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 2 dl habtejszín
    • 1 ek zselatin
    • 1 cs tejkaramella ízű pudingpor
    • 4 dl tej
    • 1 ek porcukor a pudinghoz

    Elkészítése:

    Először a mintapiskótát készítjük el. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat lés a lisztet. Jól elkeverjük, és hozzáadunk néhány csepp (tetszőleges színű) ételfestéket. Néhány percre hűtőbe tesszük, majd habzsák segítségével, egy sütőpapírral bélelt tepsibe szív alakú mintákat rajzolunk.

    Annyi időre amíg elkészítjük a piskóta tésztáját szintén hűtőbe tesszük. Az elkészített piskótatésztát a mintára öntjük, egyenletesen elsimítjuk, majd előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük. Amikor megsült a piskóta, a sütőpapírt óvatosan lehúzzuk róla, és egy konyharuhába feltekerjük.

    Elkészítjük a krémet. A margarint a cukorral és a tojással habosra keverjük, majd közben a 4 dl tejben 1 ek cukorral sűrűre főzzük a pudingport és kihűtjük. A zselatint a vízben feloldjuk és melegítjük, majd mikor már langyos, a pudinghoz keverjük. A margarinos masszát a krémsajttal kikeverjük és a pudingos krémmel jól elkeverjük. A legvégén a habtejszínt kemény habbá verjük és azt is a krémhez vegyítjük, és a mintás piskótánkat megtöltjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá