Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mikulás szelet recept

Mikulás szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
85 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 1,5 dkg szalalkáli
    • 1 dl tej
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg porcukor
    • 25 dkg margarin
    • 50 dkg liszt

    Krém:

    • 0,5 dl rum, vagy 1 kk rum aroma
    • 25 dkg porcukor
    • 25 dkg margarin
    • 1 csomag vanília ízű pudingpor
    • 5 dl tej
    • 35 dkg gesztenyemassza

    Tetejére:

    • 15 dkg gesztenyemassza
    • 3 dl tejszínhab

    Elkészítése:

    A tésztához a lisztet a margarinnal elmorzsolom, majd a porcukorral, a tojással, a tejjel és a szalakálival összedolgozom. Ezután 4 részre osztom a tésztát.

    Egyenként tepsi nagyságúra nyújtom, és a tepsi hátoldalán, 170 fokon 8-10 perc alatt egymás után megsütöm.

    A krémhez a tejet a pudingporral megfőzöm és lehűtöm. A puha margarint a porcukorral habosra keverem, hozzáadom a vaníliás krémet, és a rummal, vagy aromával ízesített gesztenyét, majd simára keverem. A krémet négy felé osztom.

    A tésztalapokat a krémmel megtöltöm, majd a tetejére is kenek a krémből. Végül a maradék gesztenyét ráreszelem.

    Felszeletelem, és minden szelet tetejét egy tejszínhab rózsával díszítem.

    Tipp:

    Érdemes a süteményt előző este összeállítani, hogy a lapok egy kicsit megpuhuljanak, és csak másnap felvágni, díszíteni.

    A mikulás szelet kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 330 kcal
    Fehérje: 3 g
    Szénhidrát: 36 g
    Zsír: 18 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá