Mikulás sapkája recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 15 dkg cukor
- 10 dkg vaj
- 1,25 dl tej
- 15 dkg liszt
- 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- fél tasak sütőpor
A tetejére:
- 25 dkg étcsokoládé
- 2 dkg vaj
- 1,5 dl habtejszín
- 16 db eper
Elkészítése:
A cukrot, a vajat, a tejet és a kakaót egy edénybe tesszük, felforraljuk, majd hagyjuk kihűlni. A tojások fehérjéből kemény habot verünk, majd a sárgákat egyenként belekavarjuk. A lisztet és a hideg csokoládés keveréket is beledolgozzuk.
egy kicsi tepsit kibélelünk sütőpapírral és beleöntjük a tésztát. 180 fokos sütőben nagyjából 25 perc alatt megsütjük. Amikor a tészta megsült, tálcára tesszük.
A csokoládét a vajjal felolvasztjuk és bevonjuk vele a tetejét. Amikor kihűlt és a csokoládé is megszáradt, 16 szeletre vágjuk.
A sütemények közepére egy szem epret teszünk, a felvert habot habzsákba töltjük és ízlés szerint díszítjük vele.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »
Könnyed köretek az ünnepi menühöz – 12 majonézmentes saláta
A karácsonyi ételek mellé sokszor jól esik egy friss, könnyű saláta, amely
Tovább olvasom »
Karácsonyi ünnepi menü: 12 kipróbált töltött hús recept
A karácsonyi asztalon mindig jól mutat egy szaftos, gazdagon töltött húsfél
Tovább olvasom »
Keksztekercs gyűjtemény – 12 klasszikus és különleges variáció egy helyen
Ha nincs kedved órákig nyújtani vagy sütőt melegíteni, akkor a keksztekercs
Tovább olvasom »
Zserbó új köntösben: 4 kreatív finomság, zserbó helyet (vagy mellé)
A zserbó ízvilága sokak kedvence, de nem mindig van idő vagy kedv elkészíte
Tovább olvasom »
A legjobb krémes és szeletes sütik karácsonyra – 25 kipróbált recept
A karácsonyi időszakban mindig jól jön néhány biztosan bevált vendégváró sü
Tovább olvasom »









