Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mézeskalácsos keksz szalámi recept

Mézeskalácsos keksz szalámi
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg darált háztartási keksz
    • 25 dkg háztartási keksz egyben
    • 10 dkg porcukor
    • 1 tasak vaníliás cukor
    • 2 tk mézeskalács fűszerkeverék
    • 1 ek rum (vagy aroma)
    • 25 dkg margarin
    • 1,5 dl tej

    Elkészítése:

    Először a kekszet egy tálba kisebb darabokra törjük.

    A felmelegített tejben feloldjuk a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd a kekszre öntjük.

    Rászórjuk a darált kekszet, a fűszerkeveréket, meglocsoljuk a rumaromával és az olvasztott margarinnal.

    Jó alaposan összeforgatjuk.

    Kiterítünk egy folpackot, amire ráhalmozzuk a massza felét, majd rudat formázunk, a levegőt jól kinyomkodjuk belőle.

    A maradék masszával is megismételjük a műveletet.

    Legalább egy éjszakára hűtőbe rakjuk a sütiket.

    Másnap megszórjuk porcukorral és egy éles késsel felszeleteljük.

    Tipp:

    Nagyon egyszerű, sütés nélküli édesség egy kis ünnepi fűszerrel megbolondítva. Pár perc alatt összeállítható. Másnapra a darabos keksz szépen megpuhul és csodásan szeletelhető.
    Akár gasztroajándéknak is kiváló.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá