Mézeskalácsos keksz szalámi recept
Hozzávalók:
- 25 dkg darált háztartási keksz
- 25 dkg háztartási keksz egyben
- 10 dkg porcukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 2 tk mézeskalács fűszerkeverék
- 1 ek rum (vagy aroma)
- 25 dkg margarin
- 1,5 dl tej
Elkészítése:
Először a kekszet egy tálba kisebb darabokra törjük.
A felmelegített tejben feloldjuk a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd a kekszre öntjük.
Rászórjuk a darált kekszet, a fűszerkeveréket, meglocsoljuk a rumaromával és az olvasztott margarinnal.
Jó alaposan összeforgatjuk.
Kiterítünk egy folpackot, amire ráhalmozzuk a massza felét, majd rudat formázunk, a levegőt jól kinyomkodjuk belőle.
A maradék masszával is megismételjük a műveletet.
Legalább egy éjszakára hűtőbe rakjuk a sütiket.
Másnap megszórjuk porcukorral és egy éles késsel felszeleteljük.
Tipp:
Nagyon egyszerű, sütés nélküli édesség egy kis ünnepi fűszerrel megbolondítva. Pár perc alatt összeállítható. Másnapra a darabos keksz szépen megpuhul és csodásan szeletelhető.
Akár gasztroajándéknak is kiváló.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »









