Hozzávalók:
Elkészítése:
Először a kekszet egy tálba kisebb darabokra törjük.
A felmelegített tejben feloldjuk a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd a kekszre öntjük.
Rászórjuk a darált kekszet, a fűszerkeveréket, meglocsoljuk a rumaromával és az olvasztott margarinnal.
Jó alaposan összeforgatjuk.
Kiterítünk egy folpackot, amire ráhalmozzuk a massza felét, majd rudat formázunk, a levegőt jól kinyomkodjuk belőle.
A maradék masszával is megismételjük a műveletet.
Legalább egy éjszakára hűtőbe rakjuk a sütiket.
Másnap megszórjuk porcukorral és egy éles késsel felszeleteljük.
Nagyon egyszerű, sütés nélküli édesség egy kis ünnepi fűszerrel megbolondítva. Pár perc alatt összeállítható. Másnapra a darabos keksz szépen megpuhul és csodásan szeletelhető.
Akár gasztroajándéknak is kiváló.