Mézeskalácsos keksz szalámi

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó

Hozzávalók:

  • 25 dkg darált háztartási keksz
  • 25 dkg háztartási keksz egyben
  • 10 dkg porcukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 2 tk mézeskalács fűszerkeverék
  • 1 ek rum (vagy aroma)
  • 25 dkg margarin
  • 1,5 dl tej

Elkészítése:

Először a kekszet egy tálba kisebb darabokra törjük.

A felmelegített tejben feloldjuk a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd a kekszre öntjük.

Rászórjuk a darált kekszet, a fűszerkeveréket, meglocsoljuk a rumaromával és az olvasztott margarinnal.

Jó alaposan összeforgatjuk.

Kiterítünk egy folpackot, amire ráhalmozzuk a massza felét, majd rudat formázunk, a levegőt jól kinyomkodjuk belőle.

A maradék masszával is megismételjük a műveletet.

Legalább egy éjszakára hűtőbe rakjuk a sütiket.

Másnap megszórjuk porcukorral és egy éles késsel felszeleteljük.

Tipp:

Nagyon egyszerű, sütés nélküli édesség egy kis ünnepi fűszerrel megbolondítva. Pár perc alatt összeállítható. Másnapra a darabos keksz szépen megpuhul és csodásan szeletelhető.
Akár gasztroajándéknak is kiváló.