Mézeskalács házikó recept

Elkészítése:
A liszthez hozzáadjuk a mézeskalácsos sütőport és összekeverjük. Ezután hozzáadjuk a további száraz összetevőket (kakaópor, porcukor) és ismételten összekeverjük.
Végül hozzáadjuk az egész tojást és a tojások sárgáját, a mézet és a margarint, majd linzertészta állagú tésztát gyúrunk.
A tésztát ezután kb fél centiméter vastagságúra kinyújtjuk és sablon alapján (interneten sok féle van) kivágjuk a házikó elemeit.
A formákat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd előmelegített sütőben 5-8 perc alatt készre sütjük. A kisült mézeseket zsírpapírra tesszük és hagyjuk kihűlni.
Közben elkészítjük a mázat. Vizet forralunk egy lábasban és ráhelyezünk egy tálat, amelybe beletesszük a tojásfehérjéket. Ezt gőz felett elkezdjük kemény habbá verni, közben pedig fokozatosan hozzáadjuk a porcukrot. A máz akkor jó, ha tejfölszerű állaga lesz.
A mézeskalács házikó elemeit ezzel a cukormázzal díszítjük és ragasztjuk össze.
A kéménybe vatta darabot tettem, így olyan mintha füstölne. A ház falát cukor hópehellyel díszítettem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »