Mézeskalács házikó recept
Elkészítése:
A liszthez hozzáadjuk a mézeskalácsos sütőport és összekeverjük. Ezután hozzáadjuk a további száraz összetevőket (kakaópor, porcukor) és ismételten összekeverjük.
Végül hozzáadjuk az egész tojást és a tojások sárgáját, a mézet és a margarint, majd linzertészta állagú tésztát gyúrunk.
A tésztát ezután kb fél centiméter vastagságúra kinyújtjuk és sablon alapján (interneten sok féle van) kivágjuk a házikó elemeit.
A formákat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd előmelegített sütőben 5-8 perc alatt készre sütjük. A kisült mézeseket zsírpapírra tesszük és hagyjuk kihűlni.
Közben elkészítjük a mázat. Vizet forralunk egy lábasban és ráhelyezünk egy tálat, amelybe beletesszük a tojásfehérjéket. Ezt gőz felett elkezdjük kemény habbá verni, közben pedig fokozatosan hozzáadjuk a porcukrot. A máz akkor jó, ha tejfölszerű állaga lesz.
A mézeskalács házikó elemeit ezzel a cukormázzal díszítjük és ragasztjuk össze.
A kéménybe vatta darabot tettem, így olyan mintha füstölne. A ház falát cukor hópehellyel díszítettem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »









