Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mézeskalács házikó recept

Mézeskalács házikó
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 25 dkg margarin
    • 50 dkg liszt
    • 1 evőkanál méz
    • 1 kávéskanál kakaópor
    • 1 cs mézeskalácsos sütőpor
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg porcukor

    Máz:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • kb 30 dkg porcukor

    Díszítés:

    • cukor hópehely

    Elkészítése:

    A liszthez hozzáadjuk a mézeskalácsos sütőport és összekeverjük. Ezután hozzáadjuk a további száraz összetevőket (kakaópor, porcukor) és ismételten összekeverjük.

    Végül hozzáadjuk az egész tojást és a tojások sárgáját, a mézet és a margarint, majd linzertészta állagú tésztát gyúrunk.

    A tésztát ezután kb fél centiméter vastagságúra kinyújtjuk és sablon alapján (interneten sok féle van) kivágjuk a házikó elemeit.

    A formákat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd előmelegített sütőben 5-8 perc alatt készre sütjük. A kisült mézeseket zsírpapírra tesszük és hagyjuk kihűlni.

    Közben elkészítjük a mázat. Vizet forralunk egy lábasban és ráhelyezünk egy tálat, amelybe beletesszük a tojásfehérjéket. Ezt gőz felett elkezdjük kemény habbá verni, közben pedig fokozatosan hozzáadjuk a porcukrot. A máz akkor jó, ha tejfölszerű állaga lesz.

    A mézeskalács házikó elemeit ezzel a cukormázzal díszítjük és ragasztjuk össze.

    A kéménybe vatta darabot tettem, így olyan mintha füstölne. A ház falát cukor hópehellyel díszítettem.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá