Mézeskalács házikó recept

Elkészítése:
A liszthez hozzáadjuk a mézeskalácsos sütőport és összekeverjük. Ezután hozzáadjuk a további száraz összetevőket (kakaópor, porcukor) és ismételten összekeverjük.
Végül hozzáadjuk az egész tojást és a tojások sárgáját, a mézet és a margarint, majd linzertészta állagú tésztát gyúrunk.
A tésztát ezután kb fél centiméter vastagságúra kinyújtjuk és sablon alapján (interneten sok féle van) kivágjuk a házikó elemeit.
A formákat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd előmelegített sütőben 5-8 perc alatt készre sütjük. A kisült mézeseket zsírpapírra tesszük és hagyjuk kihűlni.
Közben elkészítjük a mázat. Vizet forralunk egy lábasban és ráhelyezünk egy tálat, amelybe beletesszük a tojásfehérjéket. Ezt gőz felett elkezdjük kemény habbá verni, közben pedig fokozatosan hozzáadjuk a porcukrot. A máz akkor jó, ha tejfölszerű állaga lesz.
A mézeskalács házikó elemeit ezzel a cukormázzal díszítjük és ragasztjuk össze.
A kéménybe vatta darabot tettem, így olyan mintha füstölne. A ház falát cukor hópehellyel díszítettem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »