Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mézeskalács recept

Mézeskalács
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg liszt
    • 10 dkg porcukor
    • 0,5 csomag szódabikarbóna
    • 250 g méz
    • 7 dkg margarin
    • 1 kisebb méretű  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Díszítés:

    • víz
    • 20 dkg porcukor
    • színes aroma

    Elkészítése:

    A hozzávalókat összegyúrom vizes kézzel egy nagy műanyag tálban kb. 20 perc alatt. Egy éjszakán át a hűtőben hagyom összeállni. (Legalább 10 órán át).

    Ha kivettük a hűtőből, lisztezett gyúrótáblán, lisztezett nyújtófával 1-1,5 cm vastag tésztát nyújtunk ki, és a kívánt formájúra szaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket, és közepes hőmérsékleten (170 fok) kb. 20 perc alatt készre sütjük.

    Díszítés:

    A porcukrot a színes aromával elkeverjük, majd apránként vizet adunk hozzá. Az arány változó, összekeverés után ha folyik egy kicsit, akkor se aggódjunk, ha rákanalazzuk egy kávéskanál segítségével a mézeskalácsra, pár óra múlva megköt.

    Tipp:

    Hűvös, száraz helyen több hétig is eláll.

    A mézeskalács kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 368 kcal
    Fehérje: 5 g
    Szénhidrát: 73 g
    Zsír: 6 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá