Mézeskalács

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 10 dkg porcukor
  • 0,5 csomag szódabikarbóna
  • 250 g méz
  • 7 dkg margarin
  • 1 kisebb méretű tojás

Díszítés:

  • víz
  • 20 dkg porcukor
  • színes aroma

Elkészítése:

A hozzávalókat összegyúrom vizes kézzel egy nagy műanyag tálban kb. 20 perc alatt. Egy éjszakán át a hűtőben hagyom összeállni. (Legalább 10 órán át).

Ha kivettük a hűtőből, lisztezett gyúrótáblán, lisztezett nyújtófával 1-1,5 cm vastag tésztát nyújtunk ki, és a kívánt formájúra szaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket, és közepes hőmérsékleten (170 fok) kb. 20 perc alatt készre sütjük.

Díszítés:

A porcukrot a színes aromával elkeverjük, majd apránként vizet adunk hozzá. Az arány változó, összekeverés után ha folyik egy kicsit, akkor se aggódjunk, ha rákanalazzuk egy kávéskanál segítségével a mézeskalácsra, pár óra múlva megköt.

Tipp:

Hűvös, száraz helyen több hétig is eláll.