Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mézeskalács recept

Mézeskalács
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg liszt
    • 3 dl cukor
    • 7-8 kk szódabikarbóna
    • 1/2 cs mézeskalács fűszerkeverék
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 dl (kb 430 gr) melegített méz
    • 20 dkg olvasztott margarin
    • +  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (fehérje) és sok cukor a díszítéshez

    Elkészítése:

    A lisztet, a cukrot, a szódabikarbónát és mézeskalács fűszerkeveréket alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a tojásokat, a melegített mézet és az olvasztott margarint.

    Alaposan összegyúrjuk (törni fog, mert lágy, de így a jó) és zsemlényi gombócokat formálunk belőle. Egyesével folpackba csomagoljuk és minimum egy napra a hűtőbe tesszük.

    Sütés előtt néhány órával kivesszük a hűtőből és szobahőmérsékleten melegítjük. Sütéskor kicsomagoljuk, újra átgyúrjuk, hogy átvegye a kéz melegét. 3-5 mm vastagra nyújtjuk, majd különböző formákkal kiszaggatjuk. Sütőpapírral kibélelünk egy tepsit, majd előmelegített sütőben 170 fokon megsütjük. Körülbelül 4-6 percig sül.

    A díszítéshez a tojásfehérjét sok cukorral enyhén folyós krémmé keverjük (ne hab legyen,mert az össze fog esni, akkor tegyünk még bele cukrot). Díszíthetjük magvakkal, cukorkákkal, vagy meggylével színezett tojáshabbal.

    Tipp:

    A megadott mennyiségből kb 8 normál tepsivel lesz. A tepsibe rakva hagyjunk köztük minimum ujjnyi rést, mert megdagadnak!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá