Hozzávalók:
Elkészítése:
A lisztet, a cukrot, a szódabikarbónát és mézeskalács fűszerkeveréket alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a tojásokat, a melegített mézet és az olvasztott margarint.
Alaposan összegyúrjuk (törni fog, mert lágy, de így a jó) és zsemlényi gombócokat formálunk belőle. Egyesével folpackba csomagoljuk és minimum egy napra a hűtőbe tesszük.
Sütés előtt néhány órával kivesszük a hűtőből és szobahőmérsékleten melegítjük. Sütéskor kicsomagoljuk, újra átgyúrjuk, hogy átvegye a kéz melegét. 3-5 mm vastagra nyújtjuk, majd különböző formákkal kiszaggatjuk. Sütőpapírral kibélelünk egy tepsit, majd előmelegített sütőben 170 fokon megsütjük. Körülbelül 4-6 percig sül.
A díszítéshez a tojásfehérjét sok cukorral enyhén folyós krémmé keverjük (ne hab legyen,mert az össze fog esni, akkor tegyünk még bele cukrot). Díszíthetjük magvakkal, cukorkákkal, vagy meggylével színezett tojáshabbal.
A megadott mennyiségből kb 8 normál tepsivel lesz. A tepsibe rakva hagyjunk köztük minimum ujjnyi rést, mert megdagadnak!