Mézeskalács recept

Hozzávalók:
- 1 kg finomliszt
- 30 dkg porcukor
- 3 teáskanál szódabikarbóna
- 1 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék
- 30 dkg margarin vagy vaj
- 2,5 dl méz
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
Mindent összeöntünk (én a margarint mikroban meg szoktam olvasztani) és összekeverjük kézzel, amíg össze nem áll egy gombóccá.
A kész tésztát hűtőbe tesszük és minimum 1 éjszaka pihenni hagyjuk.
Lisztezett gyúrótáblán 3-4 mm vastagra elnyújtjuk, ízlés szerint formára szaggatjuk. A kész kalácsokat egy sütőpapíros tepsire tesszük és 180 fokos sütőben 10 percig sütjük (nem szabad tovább sütni, mert ki fog száradni!).
A kész sütiket ízlés szerint díszíthetjük, de maradhat natúr is.
Tipp:
Dobozban sokáig puha marad, persze ha marad belőle.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »