Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mézes zserbó recept

Mézes zserbó
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 60 dkg liszt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • csipet só
    • 4 evőkanál tejföl
    • 4 -5 evőkanás olvasztott méz
    • 15 dkg porcukor
    • 15 dkg margarin, vagy zsír keverve
    • 1 kk szódabikarbóna

    Krém:

    • 1 cs vaníliás pudingpor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 4 dl tej
    • 25 dkg margarin
    • 20 dkg porcukor a krémhez
    • baracklekvár

    Tetejére:

    • tortabevonó vagy csokoládémáz

    Elkészítése:

    A lisztet a tojásokkal, a tejföllel, a sóval, a porcukorral, az olvasztott langyos mézzel, valamint a margarin-zsír keverékével, a szódabikarbónával összegyúrjuk. Utána deszkán 4 felé osztjuk, cipót formálunk belőle és négy lapot sütünk zsírozott, lisztezett tepsi hátán, aminek mérete kb 30*35 cm. Hamar sül, akkor jó ha világosbarna a színe, nem baj, ha a teteje puha.

    A krémhez a tejet feltesszük forrni, a pudingport és a vaníliás cukrot kevés tejjel csomómentesre keverjük és hozzáadjuk a többi tejhez, sűrűre főzzük, majd teljesen kihűtjük. Addig a margarint és a porcukrot habosra keverjük és a kihűlt krémmel együtt ismét habosra verjük.

    Az alsó lapot megkenjük vastagon a krém felével, majd óvatosan ráhelyezzük a 2. lapot, erre simítjuk a baracklekvárt, kicsit megnyomkodjuk a széleit, utána megint a lap, krém és végül az utolsó lap.

    Tetejét csokoládémázzal bevonjuk. Másnap szeleteljük, langyos vízbe mártott késsel.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá