Mézes zserbó recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 60 dkg liszt
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csipet só
- 4 evőkanál tejföl
- 4 -5 evőkanás olvasztott méz
- 15 dkg porcukor
- 15 dkg margarin, vagy zsír keverve
- 1 kk szódabikarbóna
Krém:
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 1 cs vaníliás cukor
- 4 dl tej
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor a krémhez
- baracklekvár
Tetejére:
- tortabevonó vagy csokoládémáz
Elkészítése:
A lisztet a tojásokkal, a tejföllel, a sóval, a porcukorral, az olvasztott langyos mézzel, valamint a margarin-zsír keverékével, a szódabikarbónával összegyúrjuk. Utána deszkán 4 felé osztjuk, cipót formálunk belőle és négy lapot sütünk zsírozott, lisztezett tepsi hátán, aminek mérete kb 30*35 cm. Hamar sül, akkor jó ha világosbarna a színe, nem baj, ha a teteje puha.
A krémhez a tejet feltesszük forrni, a pudingport és a vaníliás cukrot kevés tejjel csomómentesre keverjük és hozzáadjuk a többi tejhez, sűrűre főzzük, majd teljesen kihűtjük. Addig a margarint és a porcukrot habosra keverjük és a kihűlt krémmel együtt ismét habosra verjük.
Az alsó lapot megkenjük vastagon a krém felével, majd óvatosan ráhelyezzük a 2. lapot, erre simítjuk a baracklekvárt, kicsit megnyomkodjuk a széleit, utána megint a lap, krém és végül az utolsó lap.
Tetejét csokoládémázzal bevonjuk. Másnap szeleteljük, langyos vízbe mártott késsel.