Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mézes krémes recept

Mézes krémes
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 50 dkg liszt
    • 15 dkg porcukor
    • 6 dkg vaj
    • 2 ek méz
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 teáskanál szódabikarbóna
    • 1 dl tej

    Lapok kenéséhez:

    • 10 ml rumaroma
    • 0,5 dl víz

    Krém:

    • 5 dl tej
    • 7 evőkanál gríz
    • 20 dkg porcukor
    • 15 dkg vaj
    • 5 dkg dió
    • 50 dkg sárgabaracklekvár

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, annyi tejet adjunk hozzá, hogy könnyen formázható, az edény falától elváló tésztát kapjunk. A tésztát 5 egyenlő részre osztjuk. Sütőpapíron a tésztákat egyenként egy 25*35 cm-es lappá nyújtjuk, majd tepsi hátulján 190 fokon 10 perc alatt megsütjük. Vigyázzunk, mert hamar megsül! Ha a lapok kihűltek akkor a vízzel hígított rumaromával lekenjük.

    A krémhez a tejben felfőzzük a grízt. Amint kihűlt hozzáadjuk a cukrot és a vajat, majd kihabosítjuk.

    Letesszük a legalsó lapot, megkenjük a grízes krémmel, ráteszünk egy lapot, lekvárral megkenjük, teszünk rá ismét egy lapot, ismét lekvárral megkenjük, majd a negyedik lapot tesszük rá, krémmel megkenjük, végül befedjük a maradék lappal és vékonyan megkenjük a tetejét krémmel és megszórjuk dióval.

    A süteményt másnap szeleteljük.

    Ezt is nézd meg: Alap mézes krémes recept

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá