Mézes krémes recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg liszt
- 15 dkg porcukor
- 6 dkg vaj
- 2 ek méz
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 dl tej
Lapok kenéséhez:
- 10 ml rumaroma
- 0,5 dl víz
Krém:
- 5 dl tej
- 7 evőkanál gríz
- 20 dkg porcukor
- 15 dkg vaj
- 5 dkg dió
- 50 dkg sárgabaracklekvár
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, annyi tejet adjunk hozzá, hogy könnyen formázható, az edény falától elváló tésztát kapjunk. A tésztát 5 egyenlő részre osztjuk. Sütőpapíron a tésztákat egyenként egy 25*35 cm-es lappá nyújtjuk, majd tepsi hátulján 190 fokon 10 perc alatt megsütjük. Vigyázzunk, mert hamar megsül! Ha a lapok kihűltek akkor a vízzel hígított rumaromával lekenjük.
A krémhez a tejben felfőzzük a grízt. Amint kihűlt hozzáadjuk a cukrot és a vajat, majd kihabosítjuk.
Letesszük a legalsó lapot, megkenjük a grízes krémmel, ráteszünk egy lapot, lekvárral megkenjük, teszünk rá ismét egy lapot, ismét lekvárral megkenjük, majd a negyedik lapot tesszük rá, krémmel megkenjük, végül befedjük a maradék lappal és vékonyan megkenjük a tetejét krémmel és megszórjuk dióval.
A süteményt másnap szeleteljük.
Ezt is nézd meg: Alap mézes krémes recept